Aalborg Fjordland set fra kajakken

Oplev Aalborg Fjordland fra vandet og nyd den fantastiske natur.

Nibe- og Halkær Bredning er et rigtig godt valg for en tur i havkajak. Her er beskyttet og afvekslende farvand med mange holme og små øer, og et meget rigt fugle- og dyreliv, som du kan komme helt tæt på, når du glider gennem vandet. Her er blandt andet gode muligheder for at opleve pibeænder, knortegæs, knopsvaner og spættet sæl. Husk også at få fiskestangen med, måske du kan fange en havørred til aftensmaden, mens du ror af sted.

På langtur i kajak

Der findes i hele Limfjorden et net af primitive overnatningspladser, som du kan komme roen-de til, og det gælder selvfølgelig også i Aalborg Fjordland. Her finder du kystnære overnatningspladser i Nørholm, Halkær og Staun, og midt i det hele ligger Nibe Camping, hvor du kan ro direkte ind på stranden – og måske få dig et tiltrængt brusebad, vasket og tørret tøj og andre bekvemmeligheder. På overnatningspladserne i Nørholm og Halkær er der shelters, og i Staun finder du to små røde fiskerhuse indrettet som overnatningshytter.

Find kort over kystnære overnatningspladser i Aalborg Kommune her

Bredningen er mange steder lavvandet og med mange små rev, og det kan derfor være en god ide at medbringe et søkort, inden du lægger fra land.

Hvor starter turen?

Hvis du kommer til Aalborg Fjordland med kajakken på taget, og enten vil tage en dagstur eller lade området være udgangspunkt for en længere tur, er der mulighed for at parkere bilen og få kajakken i vandet ved lystbådehavnen i Nibe. Andre steder isætningssteder kan være Sebbersund, Staun Havn eller Halkær Å (ved den primitive overnatningsplads Halkær Voldsted). Husk at parkere, så du ikke generer beboere og daglige brugere.

Fuglebeskyttelsesområde

Nibe og Gjøl Bredninger er, pga. det særlige fugle- og dyreliv udpeget som vildtreservat og EU fuglebeskyttelsesområde. For at beskytte i sær de mange fugle er det forbudt at gå i land på de små øer og holme i perioden 1. april til 15. juli, lige som bræt- og motorsejlads er forbudt flere steder.
Se kort over fredningen (.pdf)

Del denne side

Naturlejrpladser

Naturlejrplads i Aalborg Fjordland

Overnat midt i den smukke natur på naturlejrpladser og i shelters i Aalborg Fjordland.

Se liste her

Ud med snøren

Lystfiskeri i Aalborg Fjordland

Snyd ikke dig selv for muligheden for friskfanget fisk til aften. Det bliver mere og mere almindeligt at fiske fra kajak, enten ved at trække snøren efter kajakken mens du ror, eller ved at ligge og drive mens du kaster eller pilker. Du behøver ikke andet end stang og blink, men fiskeriet kan som alt andet også forfines med mere avanceret grej.

Læs mere om lystfiskeri i Aalborg Fjordland

Cykeltur i Aalborg Fjordland

Aktiv ferie i fjordlandet

Skal din ferie være aktiv, skorter det ikke på mulighederne i Aalborg Fjordland. Her finder du gode fiskevande, fantastiske golfbaner, smukke cykelruter og mange andre sjove aktiviteter.